“De zonovergoten vruchtbare regio van Zuid-Spanje”

“Extremadura”Artisanale olijfolie

Extremadura is een van de 17 autonome regio's van Spanje. Het ligt in het Zuidwesten van Spanje.
De autonome regio’s zijn Castilië-La Mancha, León, Castilië en Andalusië. Extremadura heeft ongeveer 1.100.000 inwoners en de hoofdtad van de provincie Mérida telt net iets meer dan 70.000 inwoners. Badajoz is de grootste stad uit de regio en telt 150.000 inwoners.

Extremadura was reeds bekend voor haar wijnen en olijven ten tijde van de Romeinen waarbij Mérida een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk waren.

Conquistadores

Conquistadores, zoals Pizarro, Pedro de Alvarado, Hernán Cortés en Pedro de Valdivia waren trouwens allemaal afkomstig uit Extremadura. Vandaar dat de vele plaatsnamen uit Extremadura frequent voorkomen in de “Nieuwe Wereld”. Denk maar aan Mérida in Mexico en Venezuela. En ook al is Medellín ieen kleine provinciestad in Extremadura, het is wel de tweede grootste stad in Colombia.


Zonovergoten vruchtbaarheid


Extremadura, gelegen in  het Zuidwesten van Spanje. Het gebied telt veel natuurparken en is een paradijs voor natuurliefhebbers en ornithologen. Industrie komt er eigenlijk bijna niet voor en de vruchtbare streek leent zich perfect voor mens en dier. Tal van unieke diersoorten leven er nog in een van de talrijke natuurreservaten maar het belangrijkste en meest economische dier is wel het “zwarte varken”, of Pata Negra. De varkens leven er in alle vrijheid en voeden zich met de eikels die ze vinden onder de massaal aanwezige eiken. De hesp van het Iberische varken is wereldberoemd en tevens een culinaire delicatesse om u tegen te zeggen. De vruchtbaarheid van de regio laat zich ook proeven in de overheerlijke pittige olijfolie en de verrukkelijke witte en rode wijnsoorten die het gebied rijk is.
Al zijn deze producten moeilijk te vinden in het buitenland, meer en meer wordt de kwaliteit van deze producten gewaardeerd en men kan zeggen dat
Extremadura een enorme opmars kent inzake hun top kwaliteit voedingswaren. In ieder geval kunt u ze bij ons reeds bestellen en ontdekken welke pareltjes Extremadura voor u in petto heeft.   


Werelderfgoedlijst


Extremadura telt drie belangrijke monumenten op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


    Het beroemde oude stadscentrum van Cáceres - sedert 1986

    Het beroemde archeologisch gebied van Mérida - sedert 1993

    Het beroemde klooster van Santa Maria de Guadalupe - sedert 1993


Niet te vergeten dat de regio ook twee belangrijkste rivieren telt, zijnde de Taag in het noorden en de Guadiana in het zuiden.


La BotijaOlijfolie

Pata Negra hespen

Zuiderse wijnen

Over Extremadura

Labotija ©  Webpromo Utopia.

Streekgerechten uit Extremadura | Home | Over ons | Contact |  Links | Reizen

Share on Facebook Share on Twitter Share via e-mail Print
Extremadura

Tags:

extremadura, spanje, wijnen, olijven, olijfolie, eikels, eiken, zwarte varken, pata negra, hesp, iberische varken, wijnsoorten, witte en rode wijnsoorten, la botija, Zuidwest spanje, natuurreservaten,delicatesse, castilie la mancha, merida, castilie, andalusie, dadajoz, medellin, natuurliefhebbers, ornithologen, leon,  

Links